Laptop reparatie

Laptop reparatie is naast computer reparatie één van de specialiteiten van De Groene Computershop. In de afgelopen 20 jaar hebben we veel kennis opgebouwd met laptop- en pc reparatie. We hebben vele honderden laptops en pc’s gerepareerd. Laptop reparatie vereist een specifieke deskundigheid en apparatuur.

De Groene Computershop heeft speciale apparatuur voor uw laptop reparatie. We repareren alle merken laptops. Hierbij maakt het niet uit waar u de laptop hebt aangeschaft of wat er aan de laptop gerepareerd moet worden.

de groene computershop overzicht diensten en producten

Onze werkwijze bij repareren laptop

Indien u een laptop ter reparatie in onze winkel aanbiedt, krijgt u van ons een "reparatieopdracht"mee waarop staat wat uw laptop mankeert.  We spreken met u af tot welk bedrag we uw laptop zonder extra toestemming van u mogen repareren. Vervolgens onderzoeken we waarom uw laptop niet meer werkt en repareren we uw laptop. Zonodig bestellen we onderdelen die niet meer gerepareerd kunnen worden.

Indien we geen nieuwe onderdelen hoeven te bestellen, zal uw laptop binnen 3 tot 5 dagen gerepareerd kunnen zijn.

de groene computershop Gouda

Grote zorgvuldigheid

We voeren de laptop reparatie uit met de grootste zorgvuldigheid en voor u zo goedkoop mogelijk.

Indien de laptop reparatie boven het afgesproken maximale reparatiebedrag komt, overleggen we telefonisch met u wat verstandig is. Reparatie van uw laptop of uw laptop vervangen.  U beslist ten alle tijde of we uw laptop tegen bepaalde kosten moeten repareren of niet.

Indien de laptop reparatie klaar is, nemen we weer telefonisch contact met u op en kunt u de gerepareerde laptop ophalen. U betaalt vervolgens de reparatie kosten van de laptop in onze winkel.  Uiteraard kunt u bij ons pinnen.

Laptop reparatie alle merken

In principe kunnen we alle merken laptops repareren. De techniek achter de laptops is voor alle laptops vergelijkbaar. We doen de laptop reparatie in onze eigen werkplaats en hebben de afgelopen jaren honderden laptops van vele merken gerepareerd.

Garantie op laptop reparatie

Eén van de redenen waarom u uw laptop het beste bij ons kunt laten repareren, is dat wij op iedere laptop reparatie garantie kunnen verlenen.  Deze garantie heeft alleen betrekking op arbeid en door ons, eventueel, vervangen onderdelen. Vanzelfsprekend verlenen wij geen garantie als u uw laptop niet verantwoord gebruikt of als u bijvoorbeeld een vloeistof zoals koffie, thee, water of cola over uw laptop laat vallen.

Laptop onderdelen vervangen

Het kan zijn dat uw laptop niet meer of niet goed werkt omdat er één of meer onderdelen van uw laptop vervangen moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beeldscherm of toetsenbord. In dat geval bestellen we voor u de benodigde onderdelen. Onderdelen van een laptop kunnen duur zijn en we bestellen daarom alleen laptop onderdelen na overleg met u.  De laptop reparatie moet immers betaalbaar blijven. Nadat u toestemming heb gegeven voor het bestellen van de onderdelen, kan het nog een week duren voor deze onderdelen bij ons zijn aangekomen en we uw laptop reparatie kunnen afronden.

Laptop scherm kapot

Laptop scherm kapot?  Eén van de meest voorkomende problemen bij laptops is dat het laptop scherm kapot gaat. Onze ervaring is dat als een laptop scherm kapot gaat, dat in een beperkt aantal gevallen gerepareerd kan worden en het laptop scherm in de meeste gevallen vervangen moet worden.

Indien u bij ons een laptop ter reparatie aanbiedt omdat het laptop scherm kapot gaat, weet u binnen enkele dagen of dit laptop scherm gerepareerd kan worden of vervangen moet worden.

Laptop toetsenbord kapot

Indien een laptop ter reparatie wordt aangeboden is dat vaak omdat een toetsenbord niet meer werkt. Vaak zijn het enkele toetsen die niet meer goed werkt. Een niet goed werkend laptop toetsenbord dient in de meeste gevallen vervangen te worden. Reparatie van uw laptop toetsenbord is veelal niet mogelijk of duurder dan het toetsenbord vervangen.

computer reparatie Gouda gebruikte computers

Als de laptop niet meer gerepareerd kan worden

Het kan voorkomen dat uw laptop onherstelbaar beschadigd is en niet meer gerepareerd kan worden.  Dit kan bijvoorbeeld voorkomen indien u kortsluiting heeft gehad of er een vloeistof in de laptop is gekomen.

In het geval laptop reparatie niet meer mogelijk, is aankoop van een andere laptop voor de hand liggend. Wij kunnen u bij de aankoop van een andere laptop adviseren en u kunt deze ook bij ons aankopen.  Ook voor de aankoop van een nieuwe laptop.

In de regel hebben we ook 2de hands laptops te koop. Zie onze webshop of bel 0182-582930 voor ons actuele aanbod 2e hands computers en laptops. Onze medewerkers kunnen u dan ook informeren over 2e hands laptops die op korte termijn in onze webshop te koop zijn.

PS: Indien laptop reparatie niet meer mogelijk is en u besluit bij ons een nieuwe laptop of 2e hands laptop aan te schaffen, kunnen we de gegevens van uw oude laptop in de meeste gevallen toch nog overzetten naar uw nieuwe laptop. U kunt dan toch nog verder werken met oude bestanden.

Laptop repareren of vervangen?

Soms is een laptop reparatie duurder dan de aanschaf van een andere laptop, zeker indien u een goedkope 2e hands laptop aan kunt schaffen.  Ook indien u een oudere laptop bezit die gerepareerd moet worden, kan het verstandiger zijn een andere laptop ( nieuwe of 2e hands ) aan te schaffen.

Indien u twijfelt of u uw laptop moet laten repareren of vervangen, zijn wij u graag van dienst met een goed advies. Hierbij is niet alleen de hoogte van de kosten van de laptop reparatie van belang maar ook bijvoorbeeld de functie van uw laptop.

Vragen die dan belangrijk zijn, zijn bijvoorbeeld: Gebruikt u de laptop ook zakelijk of heeft u een snelle laptop nodig met een groot geheugen? Gebruikt u zware bestanden, werkt u veel met foto’s? Moet de laptop geschikt zijn voor wifi netwerken?

In veel gevallen zal het aanschaffen van een andere laptop zinvoller zijn dan de laptop reparatie. Wij helpen u graag om hier meer inzicht in te krijgen. U besluit uiteindelijk zelf voor een laptop reparatie of aanschaf andere laptop.  U kunt bij ons zowel nieuwe laptops als 2e hands laptops aanschaffen.

2e hands laptop kopen

Indien uw laptop niet meer gerepareerd kan worden of u naast uw bestaande laptop nog een laptop wilt, is het een overweging om een 2e hands laptop aan te schaffen.

De Groene Computershop heeft regelmatig 2e hands laptops in de aanbieding.

Het gaat dan om 2e hands laptops van A Merken zoals Dell en HP.

En soms kan de aanschaf van een 2e hands laptop goedkoper zijn dan de reparatie van uw laptop of computer!

Overzicht tarieven exclusief 21 % btw

Laatst aangepast op 2 november 2023.

Reparaties algemeen:

Onderzoekskosten €39,-
Her- installatie met Windows of MacOS €79,-
Back-up van data €59,-
Clonen van Windows € 79.-

Installatie van onderdelen:
Half- uurtarief €30.-
Uurtarief € 60.-

Service op locatie:

Half- uurtarief €35.-
Uurtarief € 70.-